Birte Kristensen / Bjarne Johannsen
Damsbrovej 1, 8382 Hinnerup

Birte med sine modelfår.

Vi har 21 moderfår af racen Gotlandske Pelsfår. Her til kommer vores 2 væddere. Vores ideelle besætning er 17 - 20 moderfår og 2 væddere, når der skal være balance i stalde, græsning og hø-slet, på vores 8,5 ha...
For at opnå gode avlsresultater får vi gårdbedømt alle vores lam og landsbedømt de bedste af vores vædderlam med henblik på avl. Nogle af de ældre får med lam, kommmer på Gl. Estrup dyrskue og  hvor de bliver eksteriørbedømt for at sikre, at vi holder en god standard på kroppen - også i relation til andre fåreracer. Vi har gennem årene fået mange æresbevisninger på vores "modelfår" ved deltagelse på Gl. Estrup de sidste mange år der har været dyrskue der.
Birte fik "Gl. Estrup Prisen 2007" for seriøst og godt avlsarbejde gennem mange år og "Bedste får" i 2003 / 04 / 06 / 09 / 10 og "Bedste besætningsgruppe" i 2003.
Vi har også et hønsehold af Lys Sussex stor race så vi altid har dejlige friske æg.

Bjarne har Welsh pony og Shetlændere.

Bjarne ( født 1940 ) kørte i mange år heste i 6 uger om året, i sin skoleferie, på sin onkels lille husmandssted på den Jyske hede ved Stakkroge. Det var først Jyske heste. Senere blev det de små seje Nordbagger  (i dag Fjordheste), der kun skulle have det ½ af "Jydernes" foder, men gjorde et ligeså godt arbejde under de eksisterende forhold. Senere kom den lille ´Russerhest` Svea til - hun blev Bjarnes yndling- og ridehest. Alle var rolige og veltrænede heste med en stor arbejdsglæde. Hovedopgaven var, hver formiddag, når vejret var godt, at harve tørvesmuld i et løst lag på 8-10 cm til briketfremstilling. Om eftermiddagen skulle smulden skrabes sammen med en speciel træskraber, trukket af hestene. Skraberen var som en omvendt sneplov der lavede en revle af tørvesmuld, som sidst på dagen blev læsset på en "trulje" ( lav hestevogn med meget brede træhjul ) og så kørt 2 km til briketfabrikken. Herud over var opgaverne, at flytte og vande de 2 køer med kalve og muge ud hos de 2 grisesøer med smågrise. Der var ikke el og vand indlagt, men det var en dejlig tid, der gav Bjarne en livslang glæde ved arbejde med heste - en glæde der nu udmønter sig i arbejdet med sin Welsh pony og Shetlændere her på gården.

" Alt hvad jeg ved om heste - har jeg lært af heste " ( bj )

Musikken ...

Foto ( Bjørn Annesen ) af Bjarne der spiller klarinet i
´Haralds venner´ ( Bjarne, Calle, Niels, Willy, Harald )

Da Bjarne kom i lære som smed i en alder af 15 år, skulle han den første dag ´optælle jern´ med en teknisk tegner - Konrad Fricke, der var medstifter af og  spillede på klarinet i Harmoniorkestret Tonica. Hvad laver du i din fritid spurgte Konrad ? Øh - som ny smedelærling var Bjarne ikke meget for at indrømme at han var spejder. Du skal spille klarinet, sagde Konrad Fricke og til fyraften kørte de op til Jac. Jørgensen, Musik og købte en Boosey & Hawkes klarinet på afbetaling til 400 kr - 5 kr om ugen ...
4 år hos den fantastiske musikker og klarinettist Leonhard Fischer, ( 15 kr om ugen ) så var man ´udlært´ og kunne sit instrument.
Saxofonen har også været en tro følgesvende i mange år. 
Det blev et langt liv med musikken i næsten alle stilarter: Klassisk ( let ) - swing - dansemusik - jazz - folkemusik osv.  og mange fantastiske oplevelser.
Den dag i dag - 75 år gammel - giver Bjarne gladelig ´et nummer´ på klarinetten eller saxofonen når der byder sig en lejlighed - musikken slipper aldrig sit tag ...