Juni 2014
"Lillen i bad for første gang i sit liv"!
Birte laver gødning af brændenælder og denne suppe (som Lillen havde trillet sig i) har den mest afskyelige lugt jeg kender - det var dagens højdepunkt.

26-03-2014

Kylie er nu 1 år og 3 måneder.
Hun ser sød ud, men - jeg har sgu aldrig kendt mage til hund.
Høj intelligens, et selvværd over det sædvanlige - en Bordercollie der trækker os alle rundt ved næsen og dominerer vores gamle Keegan (12 år) der er lidt bange for hende når hun er i mode som "ulven".
Hun spænder over hele registret fra den frygtingydende "Ulven" til den søde "Lillen" og så snart man tænker "det er sgu for meget" - så laver hun sig lynhurtigt om til den kæreste lille hund.
Elsket af os alle og med et udpræget hyrde- og vagtinstinkt -
ingen kan snyde den lille forrygende dame ...
Foto: Camilla Bech Thomsen

Vores lille kraftværk "Lillen" Kylie er nu 11 mdr. Den lille energibombe er den kvikkeste hund jeg har kendt i mit lange hundeliv. Kylie starter dagen kl. 6.00 hvor hun suser om til sine høns for at sikre de opfører sig ordentligt mens de får korn. Herefter går turen ud til 2 hold får der skal have morgenmad. Den gamle Keegan er for længst gået ind til mor. Efter vi har trukket hestene ud får Lillen morgenmad i hestestalden. Næste punkt er at hjælpe mig i hestestalden og samarbejde med mor om "haveting" + holde vagt (med stor nidkærhed og høj gøen).
Resten af dagen går som "farm dog" med diverse opgaver indtil vi tager hestene ind. Så er der "hjemlig hygge" hvilket vil sige at hun suser rundt og vil lege med os alle sammen + det meste af indventaret der er af stof.
Det eneste tidspunkt hun er stille er når gamle Bjarne skal i seng - så kravler hun op til Keegan og vi siger godnat - og jeg kan drømme dejligt om den sødeste lille Bordercollie på denne jord ...

"Lillen" Kylie er nu 9 mdr. og har udviklet en stor personlighed.
På udebane er hun ikke så selvsikker, men her på gården regerer hun med stor autoritet.
Hun har ikke noget i mod at være alene ude så vi lukker gamle Keegan ind i perioder, sammen med os, så vi alle kan får lidt fred for det lille kraftværk.
Lillen har 3 modus - "Musen" hvor hun er lille og undseelig - "Lillen" hvor hun er den søde kærlige lille hund der charmerer alle - "Ulven" hvor hun er frygtindgydende og nidkært udøver vagtjeneste med kraftig gøen over alt og alle ... en fantastisk lille hund som bliver en perfekt Farmdog.
Vi var til hvalpetræf hos Erik Holmgaard Border Collies da hun og søskende blev 9 mdr. hvor vi havde en hyggelig dag med Erik & Marie Louise og dér var Lillen "Musen" hvor hun underspillede sit sande jeg - Kylie er over alt altid - også i vore hjerter.

Nu er "Lillen" Kylie blevet 8 måneder og hun er en særdeles aktiv lille Bordercollie. Hun er ikke skolemoden endnu så det hun lærer er igennem leg. Heldigvis er vore gamle hyrdehund Keegan meget tålmodig der finder i det lille kraftværk der har fuldt drøn på hele dagen, men - hun er også sød og kærlig og en god vagthund.

Kylie er nu 7 måneder og en glad og aktiv unghund. Her er hun med sin gamle mentor Keegan 11½ år.

Lillen – Kylie er nu et ½ år – og en enorm personlighed.
Hun har sat al min “hundepædagogik” på standby.
Hun er hurtig som et lyn – både i krop og sjæl ...
Det bliver spændende at være med i udviklingen af denne lille hund.
Kylie er af en anden, men spændende verden.

Fra i dag er Kylie officielt hyrdehund - på farmdog niveau her på Damsbro Gotlam.
Det rygtedes ved aftensmaden at en af vores Sussex høns var hoppet ud af hønsegården og at den store jagt skulle indledes når Birte var klar med at rydde af.
"Lillen" (Kylie) og den gamle (mig) gik dog ud og straks susede "Lillen" om til "sine høns". Da jeg omsider ankom havde hun catchet hønen: Lillen stod i perfekt "style" og gav hønen godt med "eye" på en ½ meters afstand - så hønen stod som frosset til is (paralyseret).
Nu kunne den gamle mand roligt lukke lågen op til hønsegården og bede sin lille hyrdehund om at gå væk - straks tøede hønen op og løb ind til sine venner.
Efter den tid har Kylie rejst sine ører som sin mentor Keegan - og der bliver de !
Vi har aftalt med vores "hyrdedreng" August at Kylie skal lære danske kommandoer.
Vi må (trods den høje kilopris) sige at vi har fået meget for pengene ved Erik Holmgaard Border Collies

Så blev "Lillen" Kylie 4 mdr. hvoraf de 2 mdr. har været hos os. Kylie er født som en udpræget personlighed, med et følsomt sind og megen livsglæde. Hun har levet sig helt ind i vores daglige rutiner og nyder livet i leg med Keegan og os andre.
Den lille livsglade hundehvalp er med hele dagen hos høns, får, heste og nu den gode tid med Birte i køkkenhaven ...

Kylie er nu 3½ måned og en glad hvalp der følger os og leger hele dagen med Keegan og hvad hun ellers kan finde af "ting og sager".

29-03-2013

Kylie er nu 3 mdr. og en dejlig frisk Bordercollie hvalp.
Our Bordercollie puppy ´Kylie´ is now 3 month and a very good girl.
She have learned to lay her "drops" in the brush.
Yesterday was a bad day for the Little girl because she meet the electric fence, but after sitting a while with the old man (in his chair), she went back to her normal status, as a happy little puppy.

12-03-2013
Vi må sandelig sige, at hun har sat en tydelig dagsorden, så i starten var det lidt hårdt for os alle tre.
Vi er jo vandt til en vis ro, – og det er der nu lavet helt om på.
Keegan kunne ikke helt forstå den lille ny, da han jo altid har været alene med os, men nu efter ca. 3 uger er han begyndt at lege med Kylie.
Han henter sit gamle legetøj og opfordrer hende til at lege med det, ligesom han nu leger en hel del hundelege med hende.
I starten kunne vi ikke vende ryggen til den lille “teorist”, men nu har hun fundet ind i vores rytme og skifter mellem at lave ballade og charmere os
(når hun ikke sover).
Om natten sover hun sammen med Keegan og har sin egen kurv, men kravler op i kurven til den gamle godmodige hund om hvor hun sover “tørt”.
Kylie er tilsyneladende ret selvsikker og har en hel del temparement (Floss ?), men ude er hun meget forsigtig med nye ting og lyde.
Hun lærer hurtigt at læse vores ønsker og kommer når vi kalder/fløjter, ligesom hun forstår de enkle komandoer vi har lært hende.
Kylie er helt “flyttet ind” og vi er glade for den lille røver ...

9 uger og mange nye oplevelser i haven - Kylie er lidt forsigtig over for nye ting. I aftes så hun tv - EM i kuglestød med bj. Hun har fået halsbånd på og det er ikke sagen i starten.

Kylie 1´ste dag på Damsbro Gotlam

Kylie sammen med Keegan i sit nye hjem på Damsbro Gotlam

Kylie er nu 6 uger og en lille skønhed ...

Kylie 4 uger ...

Kylie er født 29 december 2012 - altså 3 uger her ...

  • Kylie på vej ud i den store verden ...

  • Floss tæller sine hvalpe - der mangler vist en ...

  • Gregory, Eddie, Kylie & Swift ...

Bes'øg hos Erik Holmgaard ( billedet ) der viser vores Kylie (udt. Kaili) frem.
Kylie 3 uger i Sdr Felding hos hyrden Erik Holmgaard Border Collies. Bj fik lige et bette nap bagi af mor Floss der fortalte at man skal være forsigtig med de 4 små. Kylie tog sin første tur ud i den store verden - og kan man ikke gå må man jo kravle ... Erik bryggede en god kop kaffe og Floss tog Bj til nåde, da han ´duftede´ ok af får og hund.

Den 29-12-2012 blev vores Bordercollie tævehvalp født, Den stolte mor Floss passer godt på de 4 små der kun lige titter frem. Det nye medlem af vores familie hedder ´Kylie´ (Kaili) og vi må pænt vente 8 uger inden hun må komme væk fra sin mor og søskende.